Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@08:32:22 GMT

میزان گرانی و ارزانی کالاهای اساسی اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۸۳۸۰۵

میزان گرانی و ارزانی کالاهای اساسی اعلام شد

 به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، قیمت و بازار محصولات اساسی غذایی در پایان سال گذشته با نوسانات قیمتی نسبی مواجه بود و جالب اینجاست که بر اساس آمار رسمی موجود در کنار گرانی ۲۱.۶ درصدی برنج پاکستانی باسماتی نسبت به اسفند ماه سال ۱۳۹۵، شاهد ارزانی یک محصول استراتژیک مانند شکر سفید نیز بوده‌ایم.

 

 بر اساس آمار و ارقامی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار ایسنا قرار داده است، بازار ۱۲ قلم از محصولات اساسی و استراتژیک در ماه پایانی سال گذشته و میزان تغییر قیمت آن نسبت به اسفند سال قبلش گویای نکات قابل توجهی است، چراکه در بازه زمانی مورد اشاره، از سویی برنج پاکستانی باسماتی درجه یک کیلویی ۷۶۰۶ تومان فروخته شده که شاهد افزایش قیمت ۲۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درصدی آن بوده‌ایم که در صدر جدول نوسانات قیمت قرار دارد. از سوی دیگر قیمت شکر سفید نیز در قیاس با همین بازه زمانی منفی ۹.۴ درصد کاهش داشته و کیلویی ۲۹۶۰ تومان فروخته شد.

 

افزایش ۱۶ درصدی قیمت گوشت گوسفندی

البته گوشت قرمز پس از برنج، بیشترین تغییر قیمت را تجربه کرده و در رده های بعدی قرار گرفته است. گوشت گوسفندی (مخلوط) کیلویی ۳۹ هزار و ۴۹۰ تومان در اسفند ماه سال گذشته فروخته شد که نسبت به ماه پایانی سال قبلش ۱۶.۱ افزایش را تجربه کرد و گوشت گوساله نیز با قرار گرفتن در رتبه سوم افزایش قیمت ۳۷ هزار ۴۷۶ تومان در بازار این ماه عرضه شد که نسبت به اسفند ماه سال ۱۳۹۵ حدود ۱۳.۷ درصد گران تر شده است.

 

طبق این گزارش، برنج تایلندی و شیر استریل پاکتی ۲.۵ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.  

 

شکر سفید تنها محصول ارزان شده

همچنین برنج ایرانی هاشمی درجه یک، گوشت مرغ تازه، برنج طارم اعلاء، روغن مایع و روغن نباتی جامد نیز از ۱۱.۸ درصد تا یک درصد افزایش قیمت را در این بازه زمان تجربه کرده اند.

 

در این مدت فقط شکر سفید تنها محصول ارزان شده بوده است.

 

مشروح قیمت محصولات اساسی در اسفند سال گذشته و درصد تغییر قیمت آن‌ نسبت به همین بازه زمانی در سال ۱۳۹۵ در جدول زیر قابل مشاهده است:

 

نام محصول

واحد

اسفند ۱۳۹۶

اسفند ۱۳۹۵

درصد تغییر

برنج پاکستانی باسماتی درجه یک

کیلوگرم

۷۶۰۶۸

۶۲۵۵۸

۲۱.۶

گوشت گوسفندی (مخلوط)

  کیلوگرم

۳۹۴۹۰۷

۳۴۰۲۵۴

۱۶.۱

گوشت گوساله

  کیلوگرم

۳۷۴۷۶۳

۳۲۹۴۹۵

۱۳.۷

برنج تایلندی

کیلوگرم

۳۸۲۷۶

۳۴۲۳۹

۱۱.۸

شیر استریل پاکتی ۲.۵ درصد

کیلوگرم

۳۰۴۳۹

۲۸۳۸۹

۷.۲

برنج ایرانی هاشمی درجه یک

کیلوگرم

۱۳۱۴۰۲

۱۲۳۰۱۹

۶.۸

گوشت مرغ تازه

  کیلوگرم

۷۸۹۹۷

۷۴۱۱۴

۶.۶

برنج طارم اعلاء

 کیلوگرم

۱۳۴۱۹۳

۱۲۶۲۶۳

۶.۳

روغن مایع

 بطری ۸۱۰ گرمی

۵۳۰۷۰

۵۰۸۴۰

۴.۴

شکر بسته ۹۰۰ گرمی

  بسته ۹۰۰گرمی

۳۳۸۷۷

۳۲۶۶۱

۳.۷

روغن نباتی جامد

حلب ۵ کیلویی

۲۳۷۰۰۰

۲۳۴۵۸۶

۱

شکر سفید

کیلوگرم

۲۹۶۰۲

۳۲۶۶۱

-۹.۴

ایسنا

110

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: ارزانی کالاهای اساسی گرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۸۳۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت جهانی موادغذایی

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول